Congress Center PROUVE Marc BARANI

Architect : BARANI + PRESLE

Project details

  • Reference : 2009-029
  • Project manager(s) : Marion BERGERIE
  • Client : Communauté Urbaine du Grand Nancy
  • Surface : 21,159 m²
  • Facade surface : 8,130 m²
  • Budget total : 50,000,000.00 €
  • Facade budget : 8,000,000.00 €
  • Localisation : Nancy
  • Glass : Double skin - Verrière - V.E.C
  • Programme : Public building
  • Work : New building - Rehabilitation -
  • Certifications : HQE

The Congress center in Nancy, located 300m from Nancy railway station, was built from the ancient postal sorting office designed by Claude PROUVE. A parallel railway extension contributed to the impact of the gateway to the city of Nancy. The façades were designed to create premises opening out onto the city in all senses.